Shopping Sherlock review: Weer een piramidespel.  

  RSS
Admin
(@admin)
Admin

Deze week meldde er zich iemand op onze blog door een verhaal af te steken over Shopping Sherlock. Daarom zullen we in dit topic onze bevindingen over dit bedrijf plaatsen. Voel je vrij om er op te reageren, maar probeer dat wel inhoudelijk te doen.

Wat pretendeert Shopping Sherlock te zijn?
Shopping Sherlock meent dat als je op het internet producten wilt kopen, je nu niet via Google en andere sites het goedkoopste product kan vinden of dat dat heel moeilijk is. Daarom heeft Shopping Sherlock een toolbar gemaakt die je kan installeren in je browser. Die toolbar heeft een zoekmachine die altijd het goedkoopste product zou moeten vinden, aldus Shopping Sherlock.

Deze toolbar/zoekmachine is op zich gratis voor gewone gebruikers. Het is echter niet zo dat iedereen er gebruik van kan maken. Je kan hem namelijk niet zomaar downloaden. Je moet eerst iemand vinden die Shopping Sherlock verkoopt. In de praktijk zal dit alleen andersom gebeuren; iemand die Shopping Sherlock verkoopt die probeert jou over te halen om de software te installeren.

Werkt de software ook?
Wel het is anno 2014 niet echt voor te stellen dat je via Google en de vele vergelijkingssites niet het goedkoopste product kan vinden. Shopping Sherlock lijkt met zijn 'invite only' software redelijk overbodig te zijn. De resultaten die op andere sites te zien zijn laten eigenlijk zien dat de software van Shopping Sherlock sterk inferieur is aan de gevestigde orde. Dat gezegd hebbende daag ik een ieder graag uit om op dit forum te reageren en de resultaten van Shopping Sherlock te vergelijken met Google Shopping, Tweakers, Vergelijk, Kieskeurig, Beslist en de vele andere gratis en open te gebruiken vergelijkingssites.

Het Compensatieplan
Voor slechts 249 dollar en 34,95 dollar per maand kan jij beginnen om geld te verdienen met Shopping Sherlock. Tenminste, dat maken ze je wijs. In dit filmpje wordt het compensatieplan uitgelegd:

Je moet dus mensen inschrijven die ook 249 dollar en 34,95 dollar per maand betalen. Je krijgt daar direct voor betaald, ongeacht of het product van dit MLM bedrijf wel of niet zou werken cq. verkopen.
Voor elke 2 mensen die je inschrijft krijg je 100 dollar
Voor elke 4 mensen die je inschrijft krijg je 50 dollar
Voor elke maand dat twee menmsen die jij ingeschreven hebt lid blijven krijg je 10 dollar
Plus je krijgt nog bonussen en extra's als je bepaalde doelen behaald hebt (lees; bepaald aantal mensen ingeschreven hebt)

Dit alles krijg je ongeacht of het product wel of niet werkt, wel of niet verkocht wordt en of er wel of niet geld verdient wordt met de verkoop van producten. Het enige dat je hoeft te doen is het inschrijven van mensen die ook weer mensen moeten inschrijven enzovoort enzovoort. Je hoeft helemaal geen product te verkopen om toch geld over te houden aan Shoppin Sherlock. Dat maakt dat Shopping Sherlock een piramidespel is. Piramidespellen zijn naast illegaal, ook zeer instabiel.

Dat bewees ook de voorganger van Shopping Sherlock, dat toen nog My Shopping Genie heette. Dat piramidespel stortte in 2012 in elkaar. Shopping Sherlock is in feite een doorstart van dat gefaalde piramidespel.

Dat de distributeurs zich bewust zijn van het feit dat ze een illegaal business model hanteren blijkt onder andere uit de vele sites en filmpjes met titels als "Shopping Sherlock Scam?". Op die sites en in die filmpjes wordt dan pseudo-onafhankelijk gekeken of Shopping Sherlock een scam is. Vervolgens blijkt het 1 grote reclame te zijn voor Shopping Sherlock en kan je je onderaan het artikel inschrijven voor Shopping Sherlock. Bedrijven die veel van dit soort misleidende titels gebruiken in hun wervingscampagnes zijn in de regel altijd ter kwader trouw. Dit wordt namelijk gedaan om zoekresultaten in Google te vervuilen, in de hoop dat sites die wél onafhankelijk zijn en vertellen dat Shopping Sherlock een scam is, lager verschijnen in de zoekresultaten van Google.

Externe bronnen:
http://behindmlm.com/companies/myshoppinggenie/shopping-sherlock-review-myshoppinggenie-rebooted/
http://barenakedscam.com/shopping-sherlock

Citaat
Geplaatst : 19/10/2014 6:58 pm
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub